Microdermabrasie

Microdermabrasie is een veilige mechanische peeling die de dode huidcellen verwijdert met behulp van fijne kristallen. Dit heeft een zeer positief effect op pigmentvlekken, littekens, ruwe huid en fijne lijntjes.

De behandeling

De huid krijgt eerst een basisreiniging waarna de microdermabrasie behandeling begint. Tijdens de behandeling ga ik met een speciaal mondstuk over de huid heen welke er voor zorgt dat de huid vacuüm trekt. Dit stimuleert een krachtige doorbloeding van de huid, zet aan tot huidstofwisseling en activeert de aanmaak van collageen en elastine vezels. Vervolgens schuurt een stroom van micro-kristallen de huid af. De behandeling wordt vervolgd met een masker, deze werkstoffen worden sneller en dieper opgenomen nu de huid net behandeld is. Om het fijn af te sluiten breng ik een serum en dagverzorging aan met een korte gezichtsmassage.

Het resultaat na de behandeling is een gladde, jongere uitziende huid wat een schoon en fris uiterlijk geeft. Microdermabrasie is mogelijk voor bijna alle huidtypen, er bestaan contra-indicaties. Het is zeer effectief voor verstopte poriën, oppervlakkige pigmentstoringen, fijne lijntjes, littekens en een zonbeschadigde huid.

Microdermabrasie Zevenaar

De huidreactie

Mogelijke reacties van de huid na de behandeling zijn: roodheid, lichte zwelling, korstjes ( in geval van een onzuivere huid), schilfertjes ( bij een droge huid) en rode strepen. Deze eventuele reacties verdwijnen binnen enkele dagen. De rode strepen kunnen tot maximaal een week aanhouden. Hou er rekening mee dat de huid na de behandeling beter niet kan worden blootgesteld aan zonlicht. Factor 50 een week lang dagelijks aanbrengen is een zeer goede tip.

De behandeling duurt ongeveer 45/60 minuten.
Voor een optimaal resultaat adviseer ik altijd een kuur, dit houdt in dat u meerdere weken achter elkaar terugkomt. De duur van de kuur verschilt per persoon en het gewenste resultaat.